آ خا له
اینجا گلپایگان

در باره سمنو   حکایات زیادی هست . از چگونگی پیدایش و طبخ و آداب و رسوم آن مطالب زیادی گفته شده . شعر معروف  نسیم شمال ( ننه جون من سمنو میخواهم )  اهمیت و ویژه گی این ماده غذایی را به صورت عامیانه بیان میکند . کشف راز جوانه گندم با خاصیت بی همتای آن به سالهای کهن نسبت داده شده است اما در باور شیعیان ، این غذای موردعلاقه حضرت فاطمه زهرا (س) بوده و مردم اغلب به نیت این بانوی اول اسلام مبادرت به طبخ و با عنوان نذری خیرات میکنند . در چند سال گذشته که اقتخار دیدار مجازی با دوستان خود را در این وبلاگ داشتم ، به مناسبت زمان پخت مطالبی را ارایه نمودم  (سمنو به یاد بی بی )   ،  (سمنو و هفت سین)    همگی حکایتی مختصر از دفتر پر برگ این اصلی ترین  ( سین )  سفره ایرانی هفت سین نوروزی است .  
از کودکی به یاد دارم که چگونه بر روی تنور داخل مطبخ با هیزم آنرا می پختند و خیرات میکردند همیشه متعجب بودم که این شیرینی از کجا می اید . راز شیرینی سمنو بر اغلب مصرف کنندگان آن پنهان است آنها چنیبن می پندارند که این شیرنی با شکر و اصولا با گلوکز صنعتی تامین میگردد در صورتیکه شیرینی این غذا از گلوتن جوانه گندم و تنها هنگام ترکیب با بزاق دهان حس میگردد و فاقد قند مضر است . باور این حقیقت بر اغلب مردم دشوار است . با وجود امکانات جدید برای پخت ، باز هم تهیه این ماده غذایی مشکل است . مراقبت شدید از جوانه گندم و نحوه در آوردن  شیره از جوانه و ترکیب آن با آرد گندم همگی نیاز به تجربه و حوصله زیاد دارد . گزارشی تصویری از پخت امسال را تقدیم میکنم تا متفاوت از گذشته به سمنو پرداخته باشم  لینک مطالب قبلی سمنو در پارگراف اول برای استفاده علاقه مندان قرار داده شده است 

                                          تهیه جوانه گندم

                              خرد کردن  جهت استحصال شیره جوانه

 

                       تهیه شیره و مخلوط کردن با آرد گندم

                            پخت سمنو

 

ارسال در تاريخ ۱۳۸۸/۱۲/۲۶ توسط محمود نیکنامی
.: Weblog Themes By Blog Skin :.

شارژ ایرانسل

تفریح و سرگرمی

دانلود