خدا بیامرزه «بی بی» را ، یک ماه به عید مونده، همش میگفت ننه گندمو زودتر تهیه کن داره عید میرسه ، نکنه دیر بشه ، هوا سرده دلم شور میزنه ممکنه برا تحویل آماده نشه ! گندمو میگفت . میخواست اونا زودتر سبز بکنه ، وقتی اسم سمنو را می شنید ، دستاش به لرزه می افتاد ، آخه اون میگفت «سمنو نذر حضرت زهرا (س) است ، برکت زندگی است ، اومدِ کاره ، نون از تو خونه قطع نمیشه». اعتقادات مذهبی قوی بی بی همه را تحت تاثیر قرار میداد . بی بی میگفت: «قدیما زندگی کردن خیلی سخت بود . کمتر کسی بود که زندگی راحتی داشته باشه اون میگفت اگه کسی فقط نون تو سفره اش بود احساس راحتی و خوشبختی میکرد». هنوز صدای دلنشین تعریفاش تو گوشمه میگفت قحطی اومده بود کمتر کسی نون کافی تو سفره اش بود . ( اون سالهای 1317 تا 1319 را می گفت که از جمعیت 20 میلیونی ایران 9 میلیون نفرشون از قحطی و سوء تغذیه تلف شدند) به قول خودش از هم اسمش حضرت زهرا (س) کمک خواسته بود ، بهر صورتی بوده مقدار کمی گندم قرض میگیره و اونا به نذر دختر فرستاده خدا به نیت تهیه (سمنو ) سبز میکنه، میگفت خدا لطفی کرد و مقدارکمی آرد هم تهیه شد . اونا سمنو کردم و وقت تحویل سال خیرات کردم . خدا بیامرز اشک توی چشماشو گرفت . ادامه داد که دیگه از اون سال نون از تو سفره قطع نشد . بی بی خیلی به پخت سمنو و برکاتش اعتقاد داشت .
اون روزا که بی بی سمنو می پخت وسایل آماده کردن این نذری هم ابتدائی بود . وقتی گندم جوانه می زد و ریشه ها تو هم بافته میشد بایستی اونا خرد می کرد و شیره جوانه را که ماده شیرین کننده سمنو است از مغز گندم بیرون بیاره ، برا این کار ( سیرکو ) تنها وسیله بود، کاری پر زحمت و خسته کننده ، جوشاندن اون با آرد سبوس دار که از گندم جوانه زده تهیه می شد ، روی تنور باآتیش گون ساعتها طول میکشید . اما تمام این خستگی ها بعد از آماده شدن سمنو از تن بیرون میرفت . اون می گفت بی وضو نباید سر دیگ سمنو رفت .بوی سمنو همیشه با بوی بهار همراه بود .لذت عید اونم برای بچه ها با حضور سمنو توی سفره هفت سین دو چندان می شد.
حالا 45 تا 50 ساله که از تعریف (بی بی) در رابطه با برکت سمنو میگذره ، 72ساله که از وقایع 1319 خبری نیست اما توی این سالها حتی یکبار هم پخت سمنو قطع نشده . مردم گلپایگان همه بر این باورند که سمنو برکت خونه را زیاد میکنه اکثر اهالی نزدیک عید که میشه کمی گندم سبز می کنند و شب عید سمنو روی اجاق گاز پخته میشه تا برا سفره هفت سین آماده بشه . من هم هر سال گندم رابه یاد بی بی و به یادگاری بی بی و احترام به اعتقادش که مصادف با سالگرد وفاتش هم هست سبز می کنم تا طبق وصیتش با سبز شدن گندم روحش هم سبز بشه و سنت ریبای ایرانی که در شهرمون پررنگ تر از هر جای دیگر است حفظ شود